Om Fyens Økologi

Hos Fyens Økologi mener vi at det økologiske landbrug er grundstenen i den grønne omstilling, som er nødvendig for vores alles overlevelse på denne skønne planet, som vi kalder for Moder Jord <3

Vi har oplevet at det er svært, at få fingre i alle de lækre grøntsager, frugter og øvrige råvarer, som så mange ildsjæle producerer her på Fyn. Dette gælder både som privatforbruger og som proffessionelt køkken. Derfor har vi startet Fyens Økologi, som netop er bindeleddet mellem de mange skønne fynske økologiske råvarer og de fynske kunder. 

Vi har bredt udvalg af sæsonens fynske økologiske grøntsager, frugter, mel, most, krydderier m.m. Vi leverer ud til hele Fyn, og I er altid velkomne i vores lille butik ØKOLokal i Krarup.

Det vigtigste for os er, at vi som mennesker lever i harmoni med naturen, for vi tror på at det er den eneste måde vi kan forblive en del at dette magiske økosystem. Dette arbejder vi på, at farve alle dele af Fyens Økologis aktiviteter. 

Helt konkret betyder det:

Vi undgår madspild

Vi har intet varelager, og bestiller præcis kun det hjem, som vores kunder har brug for. Det betyder også, at du altid får helt friske varer direkte fra avleren, hvilket igen, forhåbentligt, er med til at mindske madspild hos dig, da de holdbarheden er længere.

Vi forhandler lokale fynske økologiske råvarer

Dette betyder et minimum af transport, hvilket naturligvis giver et mere positivt klimaaftryk for de enkelte varer. Det betyder også at økologi er bærende for vores firma, og det er der fantastisk mange gode grunde til – nogler er de vigtigste kommer her: 

Vi beskytter natur og grundvand

Vi støtter øget Dyrevelfærd

Vi medvirker til øget Biodiversitet

Vi sparer os selv for sprøjtegifte og tilsætningstoffer

Vi værdisætter vores mad og de mennesker som producerer den

Fødevarer er det vigtigste element for vores eksistens, og derfor er det vigtigt for os at værdsætte dem, og de mennesker som arbejder med at lave sunde, naturlige og velsmagende fødevarer i pagt med naturen. Det betyder at vi ikke presser avlerne på pris, fordi vi ved at det bliver på bekostning af deres liv(tid, økonomi, livskvalitet), men også råvarernes kvalitet, værdier og  ikke bidrager positivt til det børedygtige fødevaresystem, vi ønsker at skabe.

 

Vores natur er vores resursebank, og derfor er det en selvfølge for os, at vi KUN arbejder for og sammenarbejder med en fødevareforsyning der, værner om vores kære Moder Jord.  

Hvorfor købe Økologisk?

Der er mange gode grunde til at købe økologisk. Når du køber økologiske råvarer, er de produceret naturligt, altså med rødderne i jorden, solskin på blandene og helt uden pesticider. Det vil sige at du ikke indtager gift, når du spiser økologisk, og at du sparer natur, miljø og vores alles grundvand for selv samme sprøjtegifte. Derudover er det kun ganske få tilsætningsstoffer der er tilladt i økologiske fødevarer. Kort sagt, mindre gift i din krop, mindre gift til moder jord.

Når du spiser økologisk, er du også med til at fremme dyrevelfærd og biodiversitet.

Vi lover dig 5 ting

Alle vores varer er 100% økologiske

Alle vores varer er produceret på Fyn og øerne

Alt er kærlighed

Alle vores varer er dyrket med respekt for naturen og livet

Vores hjemmeside
er grøn

Ønsker du at blive leverandør til Fyens Økologi?

Kontakt os i dag og hør hvordan.